Lord Nelson Hotel

Lord Nelson är vår sjöamirals lilla krypin, ett budgetalternativ som inte prutar på vare sig charm eller hemtrevlighet. Hotellet ligger vid huvudgatan i Gamla Stan i Stockholm och har en fantastisk samling av marina antikviteter.

Våra rum

På Lord Nelson blomstrar en maritim atmosfär. På rummen finns ett nåtat trägolv, en båtventil och en skeppsmodell, som är en exakt kopia av det antika skepp som rummet är döpt efter. Dessutom är namnen på rumskategorierna lånade från livet på haven. Du kan välja mellan enkel- eller dubbelrum.

Välkommen att hitta ditt favoritrum!

Våra Restauranger och Barer

Kring Victory Hotel som ligger alldeles i närheten hittar ni vårt gastronomiska kvarter som har mycket att erbjuda dig som uppskattar god mat och dryck. På hotellet ligger vår populära restaurang Leijontornet, vår komfortabla bar Tweed och fusioneringen Flickan x La Ragazza.

På sommaren hittar du i stället Vingården på innergården.

Välkommen att läsa mer och boka ett bord inför din vistelse hos oss!

Om Lord Nelson Hotel

Vårt hotell har tagit emot gäster sedan 1974 och har lånat sitt namn av amiral Lord Nelson, en av Englands genom tidernas största hjältar. Det är förstås ingen slump för kärleken till hav och sjöfart blir du påmind om överallt när du är på hotellet. Här är du också omgiven av en unik samling av marina antikviteter, passionerat insamlade under över ett halvt sekel av ägarfamiljen Bengtsson. Byggnaden som Lord Nelson huserar i är från 1600-talet och påminner om gamla tiders skepp. Med en bredd på knappt sex meter är huset på Västerlånggatan 22 i Gamla Stan utan tvekan Sveriges smalaste hotell.

Läs mer här