Hotellets Historia

Victory Hotel rymmer många historier, men det mest speciella är nog ändå att det fortfarande döljer sig anrika lämningar i huset. I vår vackra frukost - och konferensmatsal finns rester av Leijontornet, ett torn som var en del av Stockholms försvarsmur på 1300-talet. Så samtidigt som du njuter av dagens första måltid kan du beundra en alldeles unik lagskyddad fornlämning, den enda tornruinen som finns bevarad från vår huvudstads gamla stadsmur.

Flaggskeppet i vår lilla hotellkedja huserar i en vacker 1600-talsfastighet som familjen Lohe ägde i många år, och här finns också fyndplatsen för Sveriges största silverskatt. Inne i ena hörnet av restaurang Djuret på Victory Hotel finns fyndplatsen för Loheskatten. Den upptäcktes av fem arbetare en oktoberdag 1937 i samband med ett renoveringsarbete i Potatisaffären som då låg i byggnaden. Gömman innehöll inte mindre än 18 000 silvermynt och 84 vackra silverpjäser som hade blivit nergrävda på 1700-talet. Loheskattens sammanlagda värde uppskattas idag till över 100 miljoner kronor och skatten finns att beskåda dels på Historiska Museet, dels på Stockholms Stadsmuseum.

Victory Hotel har ett unikt läge mitt i Gamla Stan, och när ni kliver ut genom dörren från hotellet befinner ni er i stadens äldsta kvarter och kan strosa runt och upptäcka alla mysiga gränder. Dessutom är det gångavstånd till de flesta av Stockholms sevärdheter.

Välkommen att upptäcka Gamla Stan tillsammans med oss!

Bilder